top of page
 • Wat is Decoproyec spuitkurk?
  De gespoten kurk van Decoproyec®, kortweg spuitkurk, is een emulsie op basis van vermalen kurkkorrels en bio-based harsen die met behulp van een pistool op luchtdruk wordt gespoten. Dit vormt een onderhoudsvriendelijke, elastische en isolerende huid ter bescherming en afwerking van gevels, daken onder helling, terrassen, balkons en interieur.
 • Waarvoor kan ik Decoproyec spuitkurk gebruiken?
  Decoproyec spuitkurk kan gebruikt worden in renovatie en nieuwbouw als beschermende coating; zowel exterieur als interieur als waterkerende maar dampopen afwerklaag die de thermische en akoestische eigenschappen van het gebouw verbetert.
 • In hoeveel kleuren en korrelgroottes is Decoproyec verkrijgbaar?
  Decoproyec spuitkurk is beschikbaar in 40 standaardkleuren in een fijne, normale of grove korrelstructuur. De kleuren kunnen onderling worden vermengd om de tonaliteit te wijzigen, en voor projecten vanaf 200m2 kan iedere kleur naar wens worden aangemaakt.
 • Op welke ondergrond kan ik Decoproyec spuitkurk gebruiken?
  Decoproyec spuitkurk heeft een hoge hechtkracht en kan rechtstreeks worden gespoten op alle minerale ondergronden: beton, pleisterwerk, stenen, pannen, tegels, vezelcement; op metaal, hout, kunststof: PVC, PE; reeds geverfde muren en zelfs bitumen (leien). Bovendien kan Decoproyec perfect worden gebruikt als afwerking op een gevelisolatieplaat.
 • Waaruit is Decoproyec spuitkurk samengesteld?
  Het voornaamste bestanddeel (80%) is zuivere vermalen kurk afkomstig van de schors van de kurkeik. Het bindmiddel is een lijm van plantaardige oorsprong (bio-based), vegetale oliën, minerale en organische pigmenten.
 • Wat maakt de spuitkurk van Decoproyec zo uniek?
  Decoproyec is de enige fabrikant ter wereld die zich 100% toewijdt aan de productie van spuitkurk. Decoproyec oogst en vermaalt zelf de kurkschors waardoor alle korreldiktes verkrijgbaar zijn. Decoproyec bepaalt zelf de samenstelling van haar gepatenteerde formule en verzorgt een kant en klaar ingekleurd product.
 • Hoe wordt Decoproyec spuitkurk aangebracht?
  Decoproyec spuitkurk wordt aangebracht met een luchtcompressor en een Decoproyec spuitpistool in 3 lagen met een minimaal verbruik van 2kg/m² (+/- 3mm dikke laag).
 • Hoe snel gebeurt de plaatsing?
  Het aanbrengen gebeurt doorgaans door twee verwerkers die gemiddeld 50m2 per dag kunnen afwerken.
 • Kan ik Decoproyec spuitkurk zelf plaatsen?
  Decoproyec spuitkurk wordt enkel verdeeld aan professionele verwerkers die het Decoproyec opleidingstraject hebben gevolgd en onze spuitkurk volgens de regels van de kunst mét garantie kunnen aanbrengen.
 • Hoe goed isoleert Decoproyec spuitkurk?
  Decoproyec spuitkurk heeft de laagste (beste) warmtegeleidingscoëfficiënt (lambda 0,05W/mK) vandaag beschikbaar. Niettegenstaande de geringe dikte van 3 à 4mm zorgt de spuitkurklaag ervoor dat koude en warmte niet onmiddellijk op het onderliggende materiaal kunnen inslaan. Bovendien werkt Decoproyec warmteregulerend dankzij de hoge warmteoplagcapaciteit (of buffervermogen) van de aanwezige kurk (1700 J/kgK), hierdoor zal de warmte in de muren met vertraging naar buiten worden afgegeven. Tenslotte zorgt Decoproyec ervoor dat uw muren droog blijven wat eveneens bijdraagt aan minder warmteverlies.
 • Kan Decoproyec spuitkurk ademen - is ze waterdampopen?
  Decoproyec spuitkurk is dankzij haar samenstelling zeer waterdampopen waardoor overtollig vocht in de vorm van waterdamp goed naar buiten kan; uw gebouw kan blijven 'ademen'. De waterdampdiffusieweerstand Sd bedraagt 0,35, dit is vergelijkbaar met het ademend vermogen van 10cm minerale wol.
 • Hoe zit het met vuil, mos en algen?"
  Decoproyec spuitkurk is waterafstotend waardoor er geen vocht op het oppervlakte achterblijft, hierdoor zullen mossen en algen zich niet kunnen nestellen op de spuitkurk. Ieder oppervlak dat wordt blootgesteld aan de buitenlucht wordt vuil. Dankzij de korrelstructuur - net zoals bij crepi - zal luchtvervuiling echter minder opvallen omdat de kurkkorrels voor schaduwvlakken zorgen die de vervuiling verbergen.
 • Hoe onderhoud ik Decoproyec spuitkurk?
  Decoproyec spuitkurk is uiterst krasbestendig en elastisch en kan het makkelijkst worden gereinigd met een hogedruk-reiniger met koud water.
 • Kan ik Decoproyec spuitkurk overschilderen?
  Decoproyec spuitkurk kan worden overschilderd met een acrylaatverf of overspoten door twee nieuwe lagen Decoproyec in een nieuwe kleur naar wens.
 • Welke garanties biedt Decoproyec mij?
  Decoproyec ontfermt zich over de productie, distributie en opleiding van haar partners waardoor wij 10 jaar fabrieksgarantie geven op onze spuitkurk verlengd met 10 jaar distributeursgarantie wanneer onze spuitkurk geplaatst wordt door volgens de regels van de kunst door één van onze erkende verwerkers.
 • Hoeveel kost Decoproyec spuitkurk?
  De prijs voor geleverde en geplaatste spuitkurk hangt van verschillende factoren af: de ondergrond, het gewenste eindresultaat (direct op de muur, voorbehandeling of met isolatie), de grootorde, de bereikbaarheid (stelling of hoogwerker vereist), enz. Wanneer Decoproyec spuitkurk door een erkend verwerker met garantie wordt geplaatst dan zal de prijs voor de spuitwerkzaamheden zonder enige voorbereiding en stelling variëren tussen 40 en 70 euro/m2.
 • Heeft u nog een vraag?
  Stuur ons gerust een berichtje en wij antwoorden zo snel als mogelijk!
vragen-garanties
bottom of page